top of page

Välkomstveckan

Välkomstveckan, även känd som nollningsveckan, utgör en spännande inledning för de nyantagna studenterna på PAX. Under denna vecka arrangerar utbildningsföreningen en rad engagerande aktiviteter. Syftet är att inte bara introducera de nya studenterna till sina klasskamrater utan också ge dem möjlighet att lära känna studenter från högre årskurser. Denna vecka är mer än bara en serie av händelser; det är en möjlighet att skapa livslånga vänskapsband och bygga en stark gemenskap inom PAX. Utbildningsföreningen strävar efter att skapa en välkomnande atmosfär där alla studenter kan trivas och känna sig hemma.

PA-DAGEN

Arbetsmarknadsdagen för PA-studenter är ett årligt evenemang organiserat av PAX, studentföreningen för Personal & Arbetsliv i Växjö. Dagen fokuserar på att skapa en plattform för alla HR-studenter att möta och interagera med olika företag inom området. Evenemanget sträcker sig över en dag fylld med föreläsningar, workshops och mingel, och avslutas med en glamorös bankett. Evenemanget inleds med ett mingel där företagen har möjlighet att presentera sig och skapa kontakter med studenterna, vilket ger en värdefull möjlighet för nätverksbyggande. Därefter hålls föreläsningar där HR-ansvariga från olika företag delar med sig av sin kunskap och erfarenhet. Efter föreläsningarna följer en gemensam lunch, vilket skapar en avslappnad atmosfär för vidare samtal och interaktion mellan studenter och företagsrepresentanter.

Fulsittningar

Fulsittningar är en populär tradition på många högskolor och universitet runt om i världen, där studenterna samlas för att njuta av en kväll med skratt, lekar och gemenskap. Det som särskiljer fulsittningar från mer formella tillställningar är det humoristiska temat som genomsyrar hela evenemanget.Under fulsittningar uppmanas deltagarna att klä sig i enlighet med det angivna temat, vilket kan vara allt från superhjältar till djungelutforskare till sci-fi-figurer. Tanken är att kreativiteten ska flöda och att deltagarna ska skapa så "fula" eller överdrivna kostymer och utstyrslar som möjligt, vilket ofta leder till mycket skratt och glädje.

Finsittningar

Finsittningar är mer formella tillställningar på högskolor och universitet där studenterna klär upp sig för att njuta av en elegant kväll tillsammans. Till skillnad från fulsittningar, som har ett mer avslappnat tema, kännetecknas finsittningar av en sofistikerad atmosfär. Under finsittningar uppmanas deltagarna att klä sig i sin finaste aftonklädsel och följa det angivna temat för kvällen, vilket kan vara allt från vintage Hollywood-glamour till svart-vitt-maskerad. Det är en chans för studenterna att visa upp sig från sin bästa sida och njuta av en kväll med spex, god mat och trevlig stämning. Finsittningar erbjuder vanligtvis högklassig mat och dryck samt underhållning i form av tal, musik eller andra aktiviteter. Det är en tillställning där deltagarna kan skapa minnen och stärka gemenskapen bland studenter.

Ovveinvigning 

Under den hederliga PAX-traditionen får alla nya nollor sina vovvar och invigs sedan på ovveinvigningen, en händelse som anses vara av helig betydelse för PAX-gemenskapen. Den gula ovven, PAX heligaste plagg, symboliserar sammanhållning och gemenskap, och innan man tilldelas denna ärofulla symbol genomgår man ovveinvigningen. Det är en minnesvärd dag fylld av smuts, slit och skratt, där nollorna får visa sitt engagemang och sin lojalitet gentemot PAX. Bilder från ovveinvigningen 2021, 2022, 2023 och 2024 ger en inblick i den glädje och samhörighet som präglar evenemanget.