top of page

Boende

För dig som letar efter boende i Växjö i samband med dina studier har vi satt samman en guide som täcker allt från hur man hittar boende till vilka regler som är viktiga att känna till och vad man bör tänka på under processen. Nedan kan du läsa mer om hur Boplats Växjö fungerar och få information om andra bostadsbolag och hyresvärdar i området.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ

1

Budget: Bestäm en realistisk budget för hyran inklusive andra kostnader som el, vatten, sophantering, internet och kabel-TV.V.

2

Kontrakt: Läs hyreskontraktet noga och förstå alla villkor innan du skriver under. Se till att notera hyresperiod, uppsägningstid, hyreshöjningar, deposition och ansvarsfördelning för skador.

Nycklar till den nya platsen

4

Lägenhetens skick: Inspektera lägenheten noggrant före hyresavtalet och notera eventuella skador eller brister. Kontrollera också att alla apparater fungerar som de ska.

5

Hyresvärd: Ta reda på hyresvärdens rykte och fråga tidigare hyresgäster om deras erfarenheter. Var uppmärksam på bedrägerier.

3

Trygghet: Hemförsäkring

6

Terminsstart: Håll koll på terminsstarten för att planera och säkerställa att du har boende i tid. Kontrollera terminstiderna på lnu.se.

I Växjö väljer många av studenterna att bo på Linnéuniversitetets campusområde. Campus är alltid fullt av liv och rörelse. Under en dag rör sig många studenter här mellan föreläsningssalar, bibliotek, restauranger och pubar, sjöar och friluftsområden. Samtidigt är det inte långt in till centrum, med cykel eller buss tar det inte mer än cirka 10 minuter att ta sig in till centrum. Förutom campusområdet finns det också möjlighet att bo i centrala Växjö eller i områden strax utanför.

Campus

bottom of page